B: Taxatierapport

Taxatie bezoeken op locatie hebben in verband met het corona-virus en naar aanleiding van de richtlijnen van het  RIVM  enige restricties:
1. graag slechts  één persoon aanwezig op de locatie.

2. melding van de volgende klachten neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), zodat de afspraak verzet kan worden.
3. geen handen schudden.
4. om voor een zo kort mogelijk verblijf op de locatie zorg te dragen kunnen er, in overleg, foto’s gemaakt worden waarmee op kantoor de taxatie kan worden  vervolgd
5. iedereen houdt zoveel mogelijk 1.5 meter afstand

We onderscheiden A: een waardering (digitaal vanaf €7,50) en B: een taxatie (“op locatie” vanaf €175,–).
Voor een taxatie wordt het object ter plaatse en daadwerkelijk onderzocht. De bevindingen kunnen worden weergegeven in een schriftelijk rapport. 
Voor een juridisch erkend taxatie rapport komt een gecertificeerd expert de taxatie verrichten.
Zo’n expert is erkend en geregistreerd door de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilingmeesters in roerende zaken en gecertificeerd door de Stichting Hobéon/SKO op basis van de Regelingen SRZ. Alleen een gecertificeerd rapport kan bij juridische geschillen dienst doen.
Zo’n rapport kan nodig zijn bij :
-juridische geschillen
-boedelverdelingen bij erfenissen
-boedelverdelingen bij echtscheidingen
-beneficiaire aanvaarding bij een erfenis
-verzekeringsdoeleinden, zoals brand- en inboedelverzekeringen
-successierecht berekeningen voor de erf-belasting

Een expert kan ook langs komen om samen met u bijvoorbeeld waardevolle objecten  te scheiden van minder waardevolle stukken.
Hij kan u laten zien waar hij oplet en hoe hij tot zijn oordeel komt.
Dat betekent voor u dat u een waardering of taxatie krijgt van de door u uitgezochte objecten in uw inboedel waarbij u antwoorden krijgt op vragen als:  wat is het, waar is het van gemaakt, hoe oud is het, waar komt het vandaan,  wat is de waarde enz..
Indien er behoefte aan is, kan de expert u ook op andere vlakken (o.a. verkoop) adviseren.
Deze inboedeltaxatie`s kunnen zowel mondeling als schriftelijk worden afgehandeld, met of zonder een gecertificeerd rapport.

Voor alle bovenstaande taxaties gelden de volgende prijzen :
Eerste uur taxeren € 175,–* en ieder volgend uur € 100,–*
(of indien gewenst deel uren van €25,–* per 15 minuten)
Reistijdvergoeding binnen Nederland € 60,–* per uur (€15,– per 15 minuten)
*=bedragen zijn inclusief btw.
Neem gerust contact op voor een afspraak.

Is dit niet nodig of wilt u eigenlijk eerst eens weten wat u in huis heeft? Maak dan gebruik van onze goedkope en snelle digitale waarderingsservice.
Dan kunt u goedkoop al vanaf €7,50 (klik hier voor prijzen ) en snel (binnen 2 werkdagen bericht terug) een soort eerste scan laten maken van uw object.
Upload hiervoor (tot 3) foto’s, vul de gegevens in, betaal en binnen 2 werkdagen krijgt u uw waarderingsrapport gemaild.
Neem bij vragen gerust contact met ons op.