FAQ

Wat waarderen jullie allemaal?
Wij waarderen bijna alles. Uitzonderingen worden gemaakt voor machinerieën, wapens, etnografica, heraldiek, poppen, juwelen en horloges (wél andere uurwerken zoals klokken).
Mocht u een waardering aanvragen van iets waarvan we denken te weinig expertise in huis te hebben of van iets wat bijvoorbeeld niet goed zichtbaar is op de foto, dan nemen we contact met u op.

Is deze waardering geldig voor mijn verzekering?
Het WAARDERINGSRAPPORT dat u via WaardeerMijnSpullen.nl van ons ontvangt geeft u snel inzicht in de waarde, herkomst en leeftijd van uw spullen, zodat u over eventuele verdere stappen kunt nadenken maar is geen officieel taxatierapport dat kan dienen bij juridische zaken.  Wilt u een dergelijk officieel TAXATIERAPPORT ontvangen, dat bv. ook geldig is voor de verzekering, dan kunnen wij dat ook voor u verzorgen. Bij ons zijn namelijk de meeste experts aangesloten bij de Federatie TMV (=Federatie van Taxateurs, Makelaars, en Veilinghouders in Roerende Zaken) en dat wil zeggen dat het gecertificeerde taxateurs zijn. Op die manier krijgt u een juridisch geldig rapport.
Neem gerust contact met ons op via de knop inboedeltaxatie hier of bovenin deze pagina of bel 06-43475206//06-53286536, om een afspraak te maken voor een officiële taxatie, dan verzorgen we een vrijblijvende offerte.

Hoe weet ik of de waardering die ik ontvang ook klopt?
Onze experts hebben jarenlange ervaring op het gebied van kunst en antiek.
Als deze ervaren personen het niet weten dan weet waarschijnlijk niemand het.
Vaak zijn onze experts aangesloten bij de Federatie TMV.
Deze Federatie TMV  is de enige branche organisatie in Nederland voor taxateurs, makelaars en veilinghouders op het gebied van roerende zaken.

Kan de waardering ook anoniem?
Dit is zeker mogelijk.
U bent niet verplicht uw naam te vermelden. Wel is een geldig email adres van belang. Immers naar het opgegeven email adres wordt het waarderingsrapport gestuurd.

Hoelang duurt het voordat ik mijn waarderingsrapport ontvang?
Het duurt maximaal 2 werkdagen na het uploaden van uw foto(`s) en het ontvangen van uw betaling, voordat u uw waarderingsrapport op het door u opgegeven mailadres ontvangt.
Onze werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur.

Kan ik ook meerdere objecten tegelijkertijd laten waarderen?
Dit is zeker mogelijk en ook extra voordelig voor u.
De computer berekent een korting volgens de staffel, zie ook onder prijzen.
Bovendien hoeft u uw gegevens op het formulier dan niet meerdere keren in te vullen, want u kunt deze objecten na elkaar uploaden.
Onze experts zullen deze aanvragen dan verdelen en u, voor ieder object, een apart waarderingsrapport sturen.

Welk foto bestand kan ik gebruiken?
U kunt .jpg, .png en .gif bestanden uploaden met een maximale grootte van 5MB per foto.
Gaarne drie foto´s per object, vanuit verschillende kanten.
Indien u meer foto’s wilt versturen kan dat, onder vermelding van uw naam en ordernummer naar info@waardeermijnspullen.nl

Welke waarde wordt gehanteerd?
Waarderingen worden gedaan op basis van de huidige geschatte veilingwaarde.